top of page

Politično kupčkanje

Politično kupčkanje

Lojze Podobnik

Vsega imamo že dovolj. Vse že teče čez rob. Dovolj imamo nezrelih politikantov, njihovega kupčkanja o tem, kdo se bo usedel na prestol, kdo bo ostal in kdo bo s kom povezan. Vsi gospodje tulijo v isti rog in se »srčno zavzemajo« za rešitev krize in se »zavzemajo« za narodov blagor. Njihove velike obljube in prepričevanja so le kup nesnage, laži in najnizkotnejših zavajanj. Takšne norosti in razprtije poslušamo z dneva v dan. Vedno bolj smo prepričani, da živimo v državi, ki jo vodijo in usmerjajo nezreli politiki, ki so polni lažne samozavesti, strahov, sovraštva in še veliko drugih negativnih navad. Očitno je, da ne poznajo vizije zatiranega in obubožanega slovenskega človeka, kar pa je razumljivo – njihova vizija je le ohraniti sebi politično oblast in lastno blagostanje. Očitno je, da se nihče od njih ne zaveda, da so vse anomalije v naši družbi produkt slovenske politike v zadnjih 30 letih.



To, kar se te dni spleta v političnih strukturah, je farsa, ki nam oznanja pregrehe posameznih politikov, ki nenehno skrbijo za najdenčke, ki so večinoma plod poželenj – po oblasti in bogastvu. Vsi ti vrli gospodje »ljubljanski«, so samovšečni v svojih govorancah. Po pameti in intrigah so slabši od vrlih Butalcev. Vsi so nekakšni iskalci resnice. Iz dneva v dan nervozno brskajo po govnu in še po čem drugem, z namenom, da iz nesnage potegnejo grešne kozle, ki jih drug za drugim postavljajo na zatožno klop. Po hodnikih parlamenta in po pisarnah posameznih poznavalcev politične scene, se vijuga vonj po maščevanju, podtikanjih, zaničevanju … Pozablja se na zelo perečo problematiko – pozablja se na težave v zdravstvu, v gospodarstvu, na področju socialnih transferov, predvsem pa se pozablja na nezadovoljno ljudstvo, lakoto in kar je najhuje, gospodje politikantje s svojimi dejanji in dogovori teptajo demokracijo, ki nam je bila z ustavo zagotovljena.

In kdo bo rešil zmedeno ljudstvo? Janša, ki simpatizira s fašizmom, ki v nič daje partizanstvo in ki skuša izumiti novo zgodovino slovenskega naroda; Počivalšek, ki ne ve, kako naj se odloči – njega je strah novih volitev, s katerimi lahko vse izgubi, pa ne samo on, tudi njegova stranka. Prestrašeni so tudi drugi podrepniki, zato tulijo v Janšev rog.

Strahopetci ne morejo biti naši rešitelji, ker tudi njim ne zaupamo, potrebujemo odgovorne politike, poslance, ki bodo delali v skladu z ustavo in v imenu ljudstva ...

Rešitev je v ljudstvu in v njegovi viziji, zato so volitve neizbežne, če hočemo zdravo in uspešno prihodnost.

6 views0 comments

Comments


bottom of page